3,2,1 BUÉK! – Forgatókönyv szilveszterre

3,2,1 BUÉK! – Forgatókönyv szilveszterre

SHARE

Akkor is tégy óvintézkedéseket, ha az ezt megelőző években a kutyád nyugodtan viselte a szilveszteri őrületet. Ugyanis mindig az első szilveszterező és a “tavaly még nem félt” kutyák kapnak sikítófrászt és erednek szélnek az emberek “öröm háborújától”.

Különböző stratégiák léteznek, attól függően, hogy hol köszöntöd az Új Évet.

A verzió: amit már egyre többen választanak, hogy a kutyájuk félelmére tekintettel otthon maradnak és kutyájukkal együtt töltik a szilvesztert.

B verzió: amit szintén egyre többen részesítenek előnyben, kutyájukkal együtt utaznak el, garantáltan durrogtatásmentes helyekre, némelyek még a nagyikat is magukkal menekítik. Vagy. Extra biztonságos kutyapanzióba adják a kutyát.

C verzió: otthon hagyod a kutyádat és teli aggodalommal, mi lesz vele, máshol bulizol.

Ez egy máshogy tervezett, és máshogy folytatódott, anno félig megtörtént forgatókönyv. No nem velem, valaki mással…

December 29.

Elolvasod ezt a cikket és még másik 10-et amit Facebookon kapsz. Ha eddig még nem tetted, most erősen elkezdesz aggódni, hogy “Azt a kutya meg a macska, a szerpentin meg a lencse között még a kutyádra is figyelni kell?

Lázasan kezded hívni az ismerősöket, hogy ők ilyenkor mit szoktak csinálni. Mármint a kutyájukkal. A számtalan elővigyázatra intő tanács között belekapaszkodsz Béla szavaiba, miszerint az ő 13 éves süket és vak pulija teljes nyugalommal átalussza a durrogtatást.

Gondolkozol…

Mégis csak hívni kezded az anyóst, anyut, nagyit, hátha vállalnák a Blökit csak egy estére. Anyós máshol mulat, anyuhoz vendégek jönnek, a nagyi 8-kor már alszik.

December 30.

Buli lemond, bevásárlás otthonra. Pro és kontra, a lelkiismereted szerint otthon kell maradnod. Blökivel annyi élményetek történt az évben ami szoros kapcsolattá szövődött köztetek. A pokol éjszakáján nem hagyhatod cserben. A rekesz sör, virsli és színes paróka mellé még beugrasz a Fressnapfba néhány kutyacsemegéért, ami elvonhatná kutyád figyelmét a “géppuskaropogástól”. Egy kisebb szatyor zsákmánnyal térsz haza.

Mérlegeled, hogy is legyen… Buksi kinti, kerti kutya, nem is volt szó róla, hogy bejöjjön. Jó, nyáron a nagy viharban az előszobába bejöhetett. Hát végül is, oda most is bejöhet. Nemár, hogy beparázzon és elszökjön.

Nem bírod ki, a kutyacsemegék felét még ekkor odaadod neki. Persze szigorúan csak azért, hogy leteszteld, melyik ízlik neki a legjobban. Még jó, hogy mindegyikből kettőt vettél.

December 31. 

Délelőtt a kajákkal pepecselsz, de minden gyanús hangra, kiugrassz és ellenőrzöd a kutyát, aki ezt nem érti és egy idő után már el sem megy az ajtótól mert ez jó játék.

A neten olvasott figyelmeztető javaslatokat betartva délután 2-3 órát sétálsz szigorúan pórázon Bikficcel, elkerülve a petárdaveszélyes helyeket. Otthon még játszol vele egy, másfél órát, bár a kutyád már kezd rád furcsán nézni, hogy most ez gyereknap vagy mi?

Az hát, hiszen ráadásul beinvitálod Benítót az Előszobába. 

Miután a rendes adaghoz képest fél adag kajával megetetted, este 6-7 körül tök fáradtan készülődni kezdesz. A fürdőből kijőve konstatálod, hogy az előszobában teleltetett növények fele oda, Bonifác rendet vágott köztük.

Előszoba terv újragondol. Virágföldes Bubuka beljebb kell jöjjön, nincs mese, egészen a Konyháig.

Kint beindul a főszezon, mintha háború készülne, ami még csak 3 óra múlva csúcsosodik ki. Hívod a részedről lemondott bulihelyszínt, fájdítani akarod a szívedet, miről fogsz lemaradni.

Megnyugszol, hogy még hárman lemondták a kutyájuk miatt. Óh, cseppnyi megkönnyebbülés. Sör után nézel. A konyhából gyanús hangok szűrődnek, kezded sejteni…

Belzebub jobban belehúzott mint te, a pulton maradt étkek és a megmaradt kutyacsemegék elpusztítva. Konyha terv újragondol.

Irány a szoba, ott felügyelet alatt lesz a piszok. A piszok ekkorra már teljesen elfáradt, túl ette magát, köröz a szőnyegen, hogy bealudhasson. Még egy fáradt és hálás szemű tekintettel hosszasan rád néz, majd álomba szenderül. Te is hosszan nézed… Eszedbe jut a csöpp kiskutya, akit hazavittél… Hogy elrohant az idő…

Maradt a sör, a TV és a nyugodt lelkiismereted. Kicsit el is bóbiskolsz…

10-körül csengetnek, a szomszéd Piroska kérdezi, átjöhetne-e szilveszterezni Pimpikével, mert kénytelen volt otthon maradni. A lemondott bulihelyszín is befürdött, a társaság fele gyerek vagy kutya miatt maradt távol. A többiek hívnak, hogy jöhetnek-e hozzád? Ööö, végül is a hűtő még érintetlen.

No, hát így kell jól otthon maradni és bulizni a kutyáddal. Azért olykor nézz utána, miben sántikál Pumukli és Belzebub 🙂

Január 1. 

Elmondhatod, hogy azon szerencsések közé tartozol, akiknek a kutyája nem rohant rettegve világgá, így az Új Évet nem az elveszett kutyád plakátjának ragasztgatásával kell kezdened.

Áldozatot hoztál, de büszke lehetsz magadra! 🙂

Buksi nagyot nyújtózkodik, jelzi ki kell mennie, pisilnie kell, ideje neked is felkelned. Ekkor hajnali 6 óra 🙂

B.U.É.K!