Charlie, a főnök

Charlie, a főnök

SHARE

Ági:

Dömötör Júlia kutyakiképzőt 2010 októberében ismertem meg, mikor Charlie nevű kutyámat, aki akkor 7 hónapos volt, beírattam a Gödöllői Kutyakiképző Iskola alapfokú tanfolyamára.
A tanfolyamra azért volt szükség, mert Charlie a dominanciája miatt, kezdett kezelhetetlenné, fegyelmezhetetlenné válni és az ezzel járó problémákat már nem tudtam egyedül kezelni.
A probléma: családtagokra, idegenekre való felugrálás – kézharapdálás – a behívás figyelmen kívül hagyása.
A 7 hetes kiképzés alatt, mind elméletben, mind gyakorlatban maximális felkészítést kaptam/kaptunk a csoporttársaimmal együtt. A tanfolyam első hetén elméleti oktatáson vettünk részt, ami megkönnyítette a kutyánkkal való további, helyes kommunikációt. Az oktatáson szituációs gyakorlatokat is végeztünk – nagyon élveztük – ,amit aztán közösen a kutyáinkkal is alkalmaztuk. A gyakorlati foglalkozásokon (is), Júlia rengeteget segített, mindig ott volt,ahol szükség volt rá. Mindenkit szemmel tartott, semmi nem kerülte el a figyelmét. A személyes legapróbb problémákra is megtalálta a helyes megoldást. Nem szűnő lelkesedéssel és humorral irányította a csapatot. A tanfolyam végeztével a kutyám rossz tulajdonságai megszűntek, mindenki örömére.
A vizsgát sikeresen letettük, az eredmény 92 pont. És ez nem csak az én és a kutyám érdeme volt.
Júlia, szakmai tudását számos esetben bizonyította, lelkesen és örömmel osztotta meg a velünk.
Hivatásszeretete is híven tükrözi, hogy rendkívül alkalmas a rábízott feladatok elvégzésére.
Nekem annyira megnyerő volt a személyisége, hogy beiratkoztunk a középfokú tanfolyamra is.
Hihetetlen motiváció volt, Juli jelenléte. Pl: Nem sokkal a tanfolyam kezdése előtt eltört a vállam. Már többször félbe akartam hagyni, mert nagy fájdalmaim voltak a foglalkozásokon. Charlie robusztus alkata (rottweiler-német juhász keverék) eléggé igénybe vette minden erőmet.
Júlia emberségből is levizsgázott, mert nem azt mondta,hogy majd folytassuk, ha rendbe jöttem, hanem rengeteg segítséget adott, hogy tovább haladhassunk. A vizsgára való felkészítés eredménye 99 pont lett.
A tanfolyam végeztével, egy engedelmes, fegyelmezett és boldog kutyával távoztam.
Ha nem kaptam volna ennyi odafigyelést a részéről, akkor biztosan félbehagytam volna az iskolát.
Júlia szakmailag felkészült, határozott, saját tevékenysége által képes motiválni a gazdikat és a kutyáikat.