Dog Fitness

Dog Fitness

 

Tisztelt Érdeklődő! 

Tájékoztatlak, hogy az oldal új címre költözött:

https://www.juliadomotor.com/

Várlak szeretettel a megújult oldalon!  🙂

 

 

 

 

Hiszem, hogy “A kutya nem a póráz végére született!” – bár a legtöbb gazda ott érzi biztonságban kedvencét.

A Dog Fitnesst azzal a céllal hívtam életre, hogy több évtizedes, széleskörű tudásommal és tapasztalatommal professzionális segítséget nyújthassak mind a kutyára vágyó, mind a már kutyát tartó gazdiknak és kutyusaiknak.

Hiszem és tapasztalom, hogy a kutyák sokszorosan intelligensebbek mint ahogyan azt gondoljuk, és mindamellett, hogy tisztelnünk kell kutyalényükből adódó ösztönös igényeiket, a szocializációjukat és gazdájukkal való kiegyensúlyozott kapcsolatukat tökéletesen fel lehet építeni intelligenciájukra alapozva. A saját magam által kidolgozott, rendkívül hatékony korai fejlesztés és “Láthatatlan póráz” nevű oktatási gyakorlat segít ebben.

Birtokában vagyok a ma ismert leghatékonyabb kutya-és humán oktatási technikáknak. Az elmúlt 20 év alatt számtalan tanfolyam, tréning és szeminárium résztvevője voltam. Kutyaiskolákon oktatóként és magánórák alkalmával több száz gazdát és kutyáját segítettem megérteniük egymást. Elengedhetetlenül fontosnak tartom a szakmai kutatások folyamatos figyelemmel követését. A kinológiai tudományok mellett hasonló elhivatottsággal képzem magam a humánpszichológia, a felnőttoktatás és coaching területén is. Így tudásomat és tapasztalatomat a felmerült problémák megoldásának érdekében a leghatékonyabb módon tudom átadni számodra.

A Dog Fitness hiánypótló szolgáltatásai széleskörűek, hiszen a megfelelő kutya kiválasztásától kezdve, a kölyök felnevelésén, az aktìv mindennapokon és a viselkedésproblémák gyógyításán keresztül professzionális segítséget nyújtanak a problémák számtalan árnyalatára. Nyugodt, pozitív energiámmal messzemenőkig támogatni tudlak, hogy higgy magadban és a kutyáddal elérhető sikereitekben. Elhivatott vagyok abban, hogy megmutassam neked, a problémák megoldhatóak, a lépések elsajátíthatóak, a célok elérhetőek.

A DOG FITNESS FILOZÓFIÁJA:

Számomra  a gazdák, a kutyák és a megértés a fontos.

A kutyák, bár a legtöbb esetben már családtagnak számítanak, de mégsem emberek. Így a legtöbb emberi kommunikációs módszer nem működik az esetükben. Természetes környezetükben a kutyák mindig a túlélés érdekében tevékenykednek, ezert a falkában két szerepet ismernek: a vezetőt és a követőt. Amikor a kutyát behozzuk az emberi világunkba, bonyolulttá és így érthetetlenné tesszük számára a szerepeket. Azt gondoljuk, hogy csupán azzal, hogy szeretjük, boldoggá tesszük kutyánkat. És itt kezdődnek a problémák, hogy a kutya valódi igényeit nem ismerjük és nem elégítjük ki. Így rövid időn belül kiegyensúlyozatlanok, zavartak és boldogtalanok lesznek.

Legyen szó bármilyen kérdésről, elakadásról, a megoldások esszenciája a tisztelet és bizalom kialakítása a kiegyensúlyozott gazda-kutya kapcsolatért. Tiszteletet és bizalmat megismeréssel, elfogadással és tudatossággal lehet építeni. A kutyád egész nap figyel téged és a szakértőddé válik. Ha nem jól kommunikálsz, ha nem szentelsz időt kutyád megismerésére, a problémák szépen lassan jelentkezni fognak…

A legtöbb kutya viselkedésproblémája megoldható a világossá, egyértelművé tett vezetői szereppel, megfelelő mozgással, kontroll tanításával, (ön)kontroll gyakorlásával és azzal, ha a kutyámat szeretem. Miután mindezt biztosítottuk kutyánk számára, ő újra az a tökéletes és boldog kutyus lesz, akire mindig is vágytunk.

Ha rászánod az időt, hogy megértsd kutyád valódi igényeit és megtanulod, hogyan biztosítsd számára mindezt, hidd el, mind te, mind a kutyusod sokkal boldogabbak lesztek!

A “LÁTHATATLAN PÓRÁZ”

A “Láthatatlan póráz” kutyaoktatási módszer arról szól, hogy kutyánkat elsősorban szavainkkal, mozdulatainkkal tudjuk irányítani, ne a pórázt rángatva húzzuk, vonjuk őt, ne kelljen kiabálnunk vele. Ehhez elengedhetetlenül fontos, hogy tanuljunk kutyául, megértsük, a kutyánknak mi a fontos és elfogadjuk, hogy a változáshoz előbb változtatnunk kell. Mindebben nagy segítségünkre lehetnek a népszerű Kutyajogsi előadások és tanfolyamok paradigmaváltó gondolatai.

A “Láthatatlan póráz” kutyaoktatási módszert 20 évnyi tapasztalat és a 2013-ban, Londonban töltött 8 hónap alatti megfigyeléseim, ötleteim alapján dolgoztam ki, ahol családok kölyök és felnőtt kutyáival foglalkoztam és viselkedés problémás kutyákat rehabilitáltam nagy sikerrel.

KÜLDETÉSEM,
  • hogy segítsek önmagad megismerésében és ez által a megfelelő kutya kiválasztásában,
  • a tökéletes kutya nevelésben, és
  • a kibillent gazda – kutya kapcsolatok megjavításában.

Ezt leírni egy mondatban nagyon egyszerű, ám a kivitelezéshez nagyfokú szakmai alázat, nyitottság, széles látószög, stratégiai gondolkodás, rengeteg háttértudás, tapasztalat és mindennapi elhivatott kutatómunka szükséges.

Ám hiába mindez, a sikerhez nem vagyok elegendő. Te is kellesz! A változásban maximálisan segítelek, támogatlak, de a döntéseket neked kell meghozni, az úton neked kell végigmenni. Viszont garantálom, akármi legyen is a kutyáddal kapcsolatos problémád, ha Te hozzáadod a saját részed, akkor segítségemmel úgy élvezheted a kutyáddal együtt töltött időt, ahogyan mindig is szeretted volna!

Dömötör Júlia, tréner