Lady és Rosie

Lady és Rosie

SHARE

Judit:

Dömötör Julival két éve találkoztam először, amikor Ladyvel alapfokú, majd középfokú tanfolyamra jelentkeztem. Lady egy nagyon érzékeny, nagyon finom pointer. Julitól megtanultam, hogyan tudom motiválni( élelemmel, jutalomfalattal egyáltalán nem működött a kutyaiskolán), milyen a megfelelő kommunikáció, hogyan tudok segíteni Ladynek, hogy nagyobb legyen az önbizalma, bátrabb legyen és kiegyensúlyozottabb. Hatalmas élmény volt a Juli által vezetett tanfolyam, rengeteget tanultunk és fejlődtünk mindketten!
A tanfolyamok után is folytattuk a közös munkát. A parkban és az erdőben tett séták alatt felmerülő konkrét problémákra, konkrét tanácsokat kaptam, és ezek minden esetben működtek! Figyelni Julit “munka” közben, látni mennyire tudja a kutya nyelvét, milyen könnyedén eléri a kívánt viselkedést, talán ebből tanultam a legtöbbet.

Újra és újra rácsodálkoztam, hogy minden a gazdin múlik!

Nagyon sokat tanultam arról is, hogyan tudom a lehető legjobb életet biztosítani Ladynek, hogy boldog kutya lehessen.
Nemrégiben családunk új tagja lett egy tündéri pointer kislány, és rögtön fel is forgatta a jól bejáratott, nyugis napokat! Rosie, az új jövevény egészen más habitusú, mint Lady. Bátor, kiegyensúlyozott és nagyon-nagyon aktív. Az új helyzet nagy kihívás volt nekem, az első napok bizony nehezek voltak. Juli profizmusa, nyugodt energiája, megbízhatósága egy olyan erős támasz és segítség, amivel megélhetem ennek a gyönyörű és izgalmas időszaknak az összes örömét! Rosie még nincs négy hónapos és póráz nélkül is tudunk sétálni, mert bármikor behívható vezényszóra is és sípjelre, ül,fekszik, helyben marad, pacsit ad és ismeri a szót:nem !
Köszönöm Julinak, hogy két csodás kutya nagyon boldog gazdija lehetek!