Melyik a legjobb kutyajáték?

Melyik a legjobb kutyajáték?

SHARE

Nehéz eldöntened milyen játékot vásárolj kutyádnak? Ez valóban nem könnyű. Számtalan előny szerint hirdetik azokat: tartósság, fogvédelem vagy szellemi kihívás.

Bár idővel kitapasztalhatod, mely játékok a kutyád kedvencei, nem árt tudnod, mire figyelj oda. Megvan az a kép, mikor a játékok sokasága között tépelődsz, melyik is lehet a megfelelő, majd mikor hazaviszed, lehet a kutyád hozzá sem nyúl, … sőt, sokkal érdekesebb számára a csomagolás és minden áron azt akarja megszerezni.

Miért ilyen válogatósak a kutyák? Mi alapján döntik el, hogy egyik vagy másik játék a szórakoztatóbb?

A kutyák úgy viszonyulnak a játékokhoz, mint a farkas a zsákmányához. Így nem meglepő, hogy elsősorban azokat kedvelik, melyeknek az ételhez hasonló íze van, szét szedhető, téphető és/vagy valamilyen hangot is ad.

A nehezebb és csendesebb játékokat kevésbé találják érdekesnek, elvégre ha nem lehet megrágni vagy nem visít, mi értelme. Jobban kedvelik a lágyabb játékokat, melyekkel több mindent lehet kezdeni.

A kutyákat szinte minden új dolog érdekli … először. Ám ha megismerte, hamar elveszítheti az érdeklődését és otthagyja.

Ám sokkal jobban érdekli őket minden, ha veled együtt vehetnek részt valamiben. Mivel szuper szociális állatok, az érzelmeket is képesek átvenni, utánozni. Izgatottá válnak, ha te is izgatott vagy. Ha kutyád csatlakozhat egy közös mókához, az adott játék sokkal jobban fogja érdekelni, mintha egyedül akarjuk, hogy játsszon. A húzogatós játékok nem túl jók, ha nincs valaki a másik oldalon, hogy húzza.

A kérdésre, hogy mely játékokat szeretik a kutyák leginkább ez a tapasztalat:

  • elrágható játékok,
  • gumi játékok,
  • kötelek,
  • húzogatós játékok,
  • labdák,
  • zokni,
  • kitömött játékok,
  • és nem meglepő, a műanyag palackok.

Minden kutyának  egyedi személyisége és energia szintje van és ettől az is teljesen egyedi lesz, hogy milyen típusú játékkal szeret játszani. Összességében? A játék, legyen az bármi is, a legjobb veled együtt. De ha olyan játékot szeretnél, amellyel ő egyedül is szívesen játszik, a könnyen rághatót, manipulálhatót fogja inkább kedvelni.

Figyelmeztetés: Fontos megjegyezni, hogy azok a  játékok, amelyek könnyen szétszakíthatóak, egészségügyi problémákat okozhatnak, ha a kutya véletlenül (vagy, legyünk őszinték, szándékosan) lenyeli egy darabját. Ellenőrizd a játék leírását és magát a játékot is, mielőtt használnád és tudd, mik a jelei annak, ha mégis lenyelné amit nem kellett volna.