Nose work kurzus

Nose work kurzus

Tisztelt Érdeklődő! 

Tájékoztatlak, hogy az oldal új címre költözött:

https://www.juliadomotor.com/szuper-szimat-kurzus/

Várlak szeretettel a megújult oldalon!  🙂

 

 

 

Kutyád csodálatos szimatképessége

Ne hagyd kutyádat unatkozni! 

dog-1224267_1920Meglehet, az együttélésetek már-már zökkenő mentes, ám ha a kutyusod csak a jól bevált napi rutin szerint él, elképzelhető, hogy ez számára több mint unalmas. Jó kutya ő, de egész nap csak otthon várja, hogy hazaérkezz… 

 

 

dog-1143500_1280Majd a szokásos sétátokra indulva mindent megtesz, hogy új élmények, szagok, impulzusok után menjen. Nem csoda hát, hogy a séták alatt inkább érdeklődik a szagok iránt, minthogy rád figyeljen. Hiszen ha a séta után hazaértek, te ott leszel neki, a keresés élménye viszont kint várja…

dogs-734743_1920A gazdák többsége számára érthetetlen a kutyáik állandó szimatolása. Nem értik miért van a kutyájuk orra egyből a földön ahogy sétálni indulnak vagy amint elengedik őket pórázról. A kutyák szaglás útján egymásról is temérdek információt szereznek, sokszor csak megelégszenek annyival, hogy jól körbeszaglásszák a másikat. De ezt viszont pórázt szaggatva, mindenáron akarják. 

track-432104_1920A folytonos szimatolásról letilthatjuk ugyan a kutyánkat, de így egy számára csodálatos élménytől fosztjuk meg. Ha igazán szeretnénk, hogy kiélhesse kutyaösztöneit, késztetéseit, tanítsunk neki olyan új feladatot, ahol nem bosszúság lesz a szimatolás, hanem még végtelenül büszkék is leszünk társunkra, a kutyára.

Az egyik ilyen lehetőség a Nose work tréning! De mi is ez?  

A Nose work egy új, a kutyák szaglásán alapuló fejlesztő tréning és rendkívüli mértékben meríti a kutya szellemi”elemeit”, azaz agyban fárasztja el a kutyát. Remek lehetőség otthoni foglalkozásra is.

A Nose workben a kutyáknak szagtípusok megkeresését tanítjuk 3 különböző tréning szinten, 4 szegmensben. A vizsgán a keresések időre mennek, ez ad egy egészséges versenyszituációt. Ezen a kurzuson az első szintig juttatjuk el a gazdikat és kutyusaikat.

A 4 szegmens:

white-dog-278203_1920

  • doboz kiválasztás,
  • külső helyszín szagtípus megtalálása,
  • szagtípus megtalálása autók között és
  • //keresés belső (ismeretlen) helységben//

A 6., azaz az utolsó időpont a vizsgaalkalom, ahol a 4 szegmensben, bár egyszerre csak egy gazda-kutya párossal, de időre, verseny szerűen zajlanak a keresések. 

Jelentkezz most egy vidám tréningre, ami új kihívásokat ad neked és kutyádnak egyaránt!

Következő csoport indul: 2017. március 22., szerda 18:30-20:00
Helyszíne: Gödöllő

Csoport: maximum 6 fő

Ideje: 6 alkalom 

Díja: 42.750 Ft, mely minden, a tréningekhez szükséges felszerelést tartalmaz. Részletfizetés lehetséges. 

Helyszín: Gödöllő

Jelentkezés telefonon: +36306237060

KAPCSOLAT

PicsArt_1418934353871[1]

Várlak szeretettel!
Ha kérdésed lenne, szívesen segítek:
Dömötör Júlia, tréner
+36306237060